Logga in

Logga in
190212-varnamovapenuv-878929-a001nl.jpg
Tre personer åtalas för grovt vapenbrott i Värnamo, som skakats av en rad skjutningar och sprängningar den senaste tiden. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Trio åtalas för vapenbrott i kriminell miljö

Tre personer åtalas för grovt vapenbrott i Värnamo, som skakats av en rad skjutningar och sprängningar den senaste tiden. Det rör sig om en 30-årig man samt ett par i 25-årsåldern som misstänks för att under hösten ha hanterat en kulsprutepistol och ett halvautomatiskt gevär med tillhörande ammunition.

Vår bedömning är att de här vapnen är klara kandidater att användas vid skjutningar, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg vid en pressträff.

De allvarliga våldsdåden i Värnamo tros vara kopplade till en konflikt mellan kriminella gäng, och 30-åringen tillhör enligt polisen den inre kretsen i ett sådant nätverk. Vapenbrottet anses som grovt då det rör sig om särskilt farliga vapen som funnits i en kriminell miljö.

Genom att beslagta dessa och häkta personer så försvårar vi för de här kriminella nätverken att verka i vårt område, säger Håkan Boberg.
  • Av: TT

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.