Logga in

Logga in
Misstänkt mutbrott tas upp på högsta nivå(0)
Foto: TT

Misstänkt mutbrott tas upp på högsta nivå

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson kommer att ta upp misstankarna om mutbrott inom polisen med rikspolischef Dan Eliasson. - Jag ser allvarligt på uppgifterna som har framkommit.(TT)

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson kommer att ta upp misstankarna om mutbrott inom polisen med rikspolischef Dan Eliasson.

-Jag ser allvarligt på uppgifterna som har framkommit. Jag utgår från att polisen nu utreder det här i grunden för att ta reda på vad som verkligen har förevarit, säger han till Dagens Nyheter.

Polismyndigheten har upprättat en anmälan om misstänkt mutbrott mot sig själv. Detta sedan DN granskat polisens upphandling av passtillverkning och ett IT-system. Bolaget som vann upphandlingen ska ha haft en nära kontakt med två poliser, där man bland annat bjudit på middagar och bokat en resa till Helsingfors åt dem.

Någon förundersökning har ännu inte inletts, men uppgifterna sammanställs av åklagare. Johansson säger att polisen ska "hålla sig så långt borta som möjligt från alla gråzoner".

Upphandlingen är överklagad och har därför ännu inte skrivits på.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.