Logga in

Logga in

LO-ordförande kritiserar näringslivet

LO-ordförande Karl Petter Thorwaldsson kritiserade Svenskt näringslivs idéer om enkla jobb när han inledningstalade på SSU:s kongress.(TT)

LO-ordförande Karl Petter Thorwaldsson kritiserade Svenskt näringslivs idéer om enkla jobb när han inledningstalade på SSU:s kongress.

-Jag tänker aldrig under några omständigheter teckna under ett kollektivavtal som ger lägre lön till människor födda i något annat land, sade han under stormande applåder från SSU-delegaterna.

Han berömde SSU för att under de senaste 20 åren ha öppnat dörrarna för nyanlända människor in i politiken. Samtidigt varnade han för ökade klyftor i Sverige.

-Klyftorna växer i Sverige, vi har fler människor i dag än på 1990-talet som lever under existensminimum. Men det är bättre att utbilda människor till bra jobb med schyssta löner än att ge dem hittepå-jobb som Svensk näringsliv kallar enkla jobb.
-De vill ha folk som håller upp dörrarna. Men vi har ju haft automatiska dörrar sedan 1970-talet. Jag tror att det är så att de här näringslivsgubbarna har så jävla dålig utstrålning att dörrarna inte öppnas för dem, säger Thorwaldsson.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.