Logga in

Logga in
Kinberg Batra väntar inte fler avhopp till SD(0)
Foto: TT

Kinberg Batra väntar inte fler avhopp till SD

Moderatledaren Anna Kinberg Batra ser inte någon risk för att fler i partiets riksdagsgrupp ska följa Patrick Reslows exempel och gå till Sverigedemokraterna.

Hon svarar ett kort "Nej" på TT:s fråga om hon väntar sig fler avhopp.

Reslows beslut, som han och SD-ledaren Jimmie Åkesson meddelade på en pressträff i onsdags, kom dock som en fullständig överraskning för henne och partiet. Så hur säker är hon på att inte fler gör samma sak? Ja, tvärsäker går det aldrig att vara, men:

-Jag känner och möter en väldig energi framåt bland många moderater. Det har funnits en frustration bland många moderater sedan förra valet, det är tråkigt att förlora val och decemberöverenskommelsen har skadat oss. Men nu är vi tydligare än på flera år om att det är arbetslinjen som gäller, att vi satsar på trygghet och att vi ska göra allt vi kan för att Sverige ska få en moderatledd regering.

Hon hävdar att hon märker en större nyfikenhet på M nu. Det syns dock inte i opinionsmätningarna, där det har gått utför.

-En tuff period kommer man inte ur på en eftermiddag, säger hon.

Den bild som Moderaterna ger av varför Reslow, som varit medlem i M i 34 år och haft en riksdagsplats sedan 2010, byter parti över en dag är att han löpte stor risk att inte komma med på Moderaternas riksdagslista i valet nästa år, i alla fall inte på valbar plats. Reslow själv har sagt att han inte har funderat i de banorna över huvud taget.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.