Logga in

Logga in
181011-kattaterfunnen-782575-a001nl.jpg
Katten Cato på väg hem efter det märkliga försvinnandet förra veckan. Bild: Foto: Privat

Försvunne kändiskatten Cato hemma igen

Kändiskatten Cato, som försvann i en misstänkt kidnappning förra veckan, är hemma igen. Det kan han och hans husse tacka Facebook och många engagerade kattvänner för.

Cato mår bra. Han är lite skärrad men oskadd, säger Jane Andersson som var med och överlämnade katten till ägaren.

Cato är sannolikt den mest kände invånaren i Stockholmsförorten Björkhagen. Han sitter ofta på en parkbänk och umgås gärna med alla som vill. Ofta dyker han upp i tunnelbaneentrén och väntar på att husse ska komma hem från jobbet. Och det var i tunnelbanan kändiskatten på ett märkligt sätt försvann förra veckan. Enligt spärrvakten ska ett par helt sonika ha tagit katten i famnen, passerat spärrarna och åkt iväg med honom.

Kattnappningen, som flera medier rapporterade om, utlöste en känslostorm på Facebook. Så när det rapporterades att Cato hade synts till i Krusboda i Tyresö – 15 kilometer från Björkhagen – gav sig flera personer iväg dit för att leta. Det gav napp till slut.

Vi fick syn på honom när han kom springande mot parkeringen vid Ica-butiken. Vi lockade med godis och fick in honom i buren, berättar Jane Andersson som tillsammans med Petra Jillvert kunde överlämna Cato till ägaren Magnus Björn.

Enligt Jane Andersson blev det en känslosam återförening mellan katt och husse.

Det råder ingen tvekan om att det finns stor kärlek där.

Och glädjen bland Catos alla vänner vet inga gränser: "Välkommen hem igen älskade katt", "Nu skramlar vi ihop till en bodyguard till Cato" och "Nu måste han få en staty i Björkhagen", lyder några av kommentarerna på Facebook.

  • Av: TT

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.