Logga in

Logga in
FK tar över etableringsersättningen(0)
Foto: TT

FK tar över etableringsersättningen

Ansvaret för etableringsersättning för nyanlända flyttas från Arbetsförmedlingen till Försäkringskassan från 2018. Förändringen ska enligt regeringen minska onödig administration och öka effektiviteten inom etableringsuppdraget, enligt ett pressmeddelande.(TT)

Ansvaret för etableringsersättning för nyanlända flyttas från Arbetsförmedlingen till Försäkringskassan från 2018. Förändringen ska enligt regeringen minska onödig administration och öka effektiviteten inom etableringsuppdraget, enligt ett pressmeddelande.

Etableringsersättning får personer som efter uppehållstillstånd deltar i en etableringsplan från Arbetsförmedlingen. Det är i dag Arbetsförmedlingen som beslutar om rätt till etableringsersättning, medan Försäkringskassan beslutar om rätt till etableringstillägg och bostadsersättning. Men det är Försäkringskassan som betalar ut alla tre ersättningar.

"Det är bättre och mer effektivt om det är en myndighet som håller ihop utbetalningar och bedömningar" skriver socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.