Logga in

Logga in

Ensamkommande tänker inte ge sig

Nätverket Ung i Sverige, som manifesterar i Stockholm med krav på att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas, markerar i dag sin ståndpunkt på en presskonferens.(TT)

Nätverket Ung i Sverige, som manifesterar i Stockholm med krav på att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas, markerar i dag sin ståndpunkt på en presskonferens.

-Vi tänker inte flytta på oss innan utvisningarna till Afghanistan stoppas, säger talespersonen Fatemeh Khavari som sitter tillsammans med minst ett par hundra demonstranter på Medborgarplatsen.

Nätverket som ännu inte har fått gehör för sina krav och riktar sig direkt till politikerna och Migrationsverket, bland dem rättschef Fredrik Beijer.

-Du kan ta ett rättsligt ställningstagande om Afghanistan. Ni har gjort det förut, varför kan ni inte göra det nu? Afghanistan är inte säkert och i er egen rapport står det att det kommer att försämras, säger Khavari.

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik har tidigare avböjt att träffa nätverket, som samlar ensamkommande afghanska asylsökande.

Demonstranterna inledde sin protest på Mynttorget i söndags, men de flyttades av säkerhetsskäl till Medborgarplatsen sedan de attackerats av högerextremister. Demonstranternas krav är att Ribbenvik ska träffa dem personligen och avge ett löfte om att stoppa avvisningarna till Afghanistan.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.