Logga in

Logga in
IDAG (01:27)

London tar betalt för avgasbovar

London inför en ny avgift för de allra äldsta och mest miljöfarliga bilarna, säger den brittiska huvudstadens borgmästare Sadiq Khan. Avgiften på tio pund, motsvarande cirka 115 svenska kronor, ska betalas för bilar som inte uppfyller vissa miljökrav.(TT)

22 OKTOBER, 2017

Kritik mot regeringens IT-säkerhet

Regeringskansliet har gett två IT-bolag tillgång till lokaler med information om myndighetens telekommunikation - utan säkerhetsskyddsavtal, rapporterar SVT Nyheter.

22 OKTOBER, 2017

Grönt ljus för Tesla i Kina

Som första utländska bilföretag får Tesla bygga en egen fabrik i Kina, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ). Anläggningen ska placeras i Shanghais speciella frihandelsområde.

22 OKTOBER, 2017

Struntar i att driva in tjuvjaktspengar

Naturvårdsverket struntar i att driva in pengar till staten för de rovdjur som dödats i den uppmärksammade jakthärvan i Norrbotten. Värdet på djuren är för svårt att fastställa, anser myndigheten.Jag kan tycka att det är ett lite märkligt resonemang, säger miljöåklagaren Christer Jarlås.

22 OKTOBER, 2017

Småföretag slipper agera bank åt storbolagen

Tretton av Sveriges största bolag går efter långa förhandlingar med på att korta sina betaltider till underleverantörer, skriver Dagens Industri. Näringsminister Mikael Damberg (S) behöver därmed inte gå vidare med sitt hot om lagstiftning.

22 OKTOBER, 2017

"Skammen att begå övergrepp blir större nu"

#Metoo-kampanjen lämnade i dag nätet och tog sig ut på gatorna runt om i världen. I Sverige höjdes röster i ett tiotal städer.Härligt att så många samlas. Det visar att vi inte är ensamma, säger Sofia Linberg, en av deltagarna i manifestationen i Stockholm.

22 OKTOBER, 2017

Stark uppslutning bakom KD-politik

Sällan har väl en partiledning gått så helskinnad ur en partikongress som den kristdemokratiska. Partiets riksting i helgen blev en enda lång bekräftelse av den förda politiken på i stort sett alla områden.Krav på tuffare asylpolitik, inskränkningar av aborträtten och burka-förbud avvisades av ombuden.

22 OKTOBER, 2017

Regnér: Vi har fått nog

Den uppmärksammade #metoo-kampanjen har nu nått högsta politiska nivå i Sverige. I morgon skickar regeringen en inbjudan till arbetsmarknadens parter om ett möte för att diskutera hur sexuella övergrepp och trakasserier kan förebyggas.

22 OKTOBER, 2017

KD säger nej till kommunala poliser

I flera motioner till Kristdemokraternas pågående riksting föreslås att de kommuner som vill ska kunna anställa egna poliser. Förslagen röstades dock ner av ombuden.

22 OKTOBER, 2017

Polis: Fler kameror betyder fler lösta brott

Fler övervakningskameror inom kollektivtrafiken skulle kunna öka tryggheten och leda till att fler brott klaras upp. Men det är svårt att få tillstånd för kamerorna och länsstyrelserna runt om i landet gör olika bedömningar.

22 OKTOBER, 2017

Jimmy Carter beredd åka till Nordkorea igen

USA:s expresident Jimmy Carter är beredd att åka till Nordkorea och förhandla, om Trumpregeringen vill. Det säger 93-åringen i en intervju med The New York Times på sin gård i Georgia.(TT)

22 OKTOBER, 2017

Nya Zeeland vill omförhandla TPP

Nya Zeelands nya socialdemokratiska ledare spär på osäkerheten kring frihandelsavtalet TPP, som USA hoppade av efter presidentskiftet i vintras.

22 OKTOBER, 2017

Rusande elnätspriser ska stoppas

De skenande elnätspriserna har varit ett hett debattämne de senaste åren och nu kommer utredningen som många husägare hoppas ska stoppa de stora prishöjningarna.Lagstiftningen har varit ganska svag och otydlig, säger Tony Rosten på Energimarknadsinspektionen.

22 OKTOBER, 2017

Kritik mot klimatanpassningsrapport

Regeringens klimatanpassningsutredning får kritik från flera myndigheter. Utredarna har tittat på klimatanpassning av nya byggnader och inte befintlig bebyggelse, rapporterar Sveriges Radios Ekot.(TT)

21 OKTOBER, 2017

Lärarlönerna ökar i Sverige

Snittlönen för lärare på grundskolan och gymnasiet har stigit med 25 procent på sex år, visar ny statistik från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), skriver Dagens Nyheter. Mellan 2010 och 2016 har månadslönen för lärare ökat med ungefär 7 000 kronor.(TT)

21 OKTOBER, 2017

Stärkt kontroll av resehandlingar föreslås

Utlänningar ska, på samma sätt som svenskar, vara skyldiga att låta sig fotograferas och lämna fingeravtryck när de reser in i och ut ur Sverige. Det lagförslaget ska regeringen lämna till riksdagen nästa vecka.

21 OKTOBER, 2017

Petad KD-topp lämnar i protest

EU-parlamentarikern Lars Adaktusson vann omröstningen på Kristdemokraternas riksting om posten som 2:e vice ordförande mot nuvarande Emma Henriksson.Hon valde då att helt lämna partistyrelsen.

20 OKTOBER, 2017

Flerspråkig personal kan ersätta tolkar

Tolkbristen är ett stort problem, anser regeringen som nu presenterar ett "tolkpaket". Bland annat ska flerspråkig personal på myndigheter rycka in som tolkar vid behov.Men modern teknik har redan skapat bättre förutsättningar på ett par av landets stora sjukhus.

20 OKTOBER, 2017

KD vill ha polis i bråkiga skolor

Kristdemokraterna vill satsa sex miljarder kronor kommande tre år på att vända utvecklingen för skolor som inte når godkända resultat. 1,5 miljarder av dem ska gå till särskilda poliser som ska hålla ordning i bråkiga skolor.

20 OKTOBER, 2017

Tusentals danska postjobb hotas

Danskarna tar det övervägande ansvaret för den blödande postverksamheten. Danska och svenska staten gör ett miljardtillskott för att rädda Postnord från ett haveri.Tusentals danska postjobb hotas när det ska hårdrationaliseras.