Logga in

Logga in
IDAG (11:00)

Nya Nafta-samtal utan USA-förslag

Den tredje av sju planerade förhandlingar om Nordamerikas handelsavtal Nafta är nu i full gång i Ottawa. Målet är att hitta fram till ett omförhandlat Nafta till årsskiftet, men det ser allt svårare ut.

IDAG (09:54)

De flyttar vigseln - på grund av nazistmarsch

Den 30 september gifter sig runt 30 par i rådhuset i Göteborg. Samma dag väntas hundratals nazister demonstrera på torget utanför.Ett av paren flyttar nu sin vigsel - för att polisen inte har kunnat garantera deras säkerhet, skriver Göteborgs-Posten.

IDAG (08:35)

Trump: De kommer inte finnas kvar

"Hörde just Nordkoreas utrikesminister tala i FN. Om han ger eko åt lille raketmannens tankar kommer de inte finnas kvar mycket längre! " skriver USA:s president Donald Trump på Twitter efter det att Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho talade i FN:s generalförsamling på lördagen.(TT)

IDAG (07:23)

Brist på restaurangpersonal i Storbritannien

Restauranger i Storbritannien rapporterar om underskott på personal när nu EU-medborgare lämnar landet inför brexit.

23 SEPTEMBER, 2017

KD vill trappa ner ränteavdraget

Kristdemokraternas partiledning anser att det är dags att se över systemet med ränteavdrag för bostadslån.(TT)

23 SEPTEMBER, 2017

Svenskkurder: Självständighet kan inte vänta

Allt fler hinder har tornat upp sig inför folkomröstningen om självständighet i irakiska Kurdistan. Men bland många svenskkurder är övertygelsen stark - det är nu eller aldrig.

23 SEPTEMBER, 2017

Regeringen vill öka kunskapen om pension

Kunskapen om vad antalet år i arbetslivet betyder för storleken på pensionen måste bli bättre, anser regeringen.Pensionsmyndigheten får tio miljoner mer per år, totalt 30, för att höja insikten.

23 SEPTEMBER, 2017

Partiledaravgång gav inget lyft för M

Beskedet om Anna Kinberg Batras avgång som partiledare för Moderaterna har inte gett något opinionslyft. Det visar den senaste sammanvägningen av flera opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot.(TT)

23 SEPTEMBER, 2017

Därför är tyska valet viktigt för Sverige

Snart val - men vad angår det oss? En hel del, faktiskt. Vårt grannland i syd är ett av vår absolut viktigaste handelspartner och faktiskt det land som köper flest svenska varor. Valets utgång i Tyskland formar även vår närmaste framtid. Här ser du varför.

23 SEPTEMBER, 2017

Cannabisförespråkare samlas i Malmö

"Legalisera cannabis". Så lyder budskapet under Nordic Cannabis Conference 2017 som väntas samla hundratals förespråkare för drogen i Malmö.

23 SEPTEMBER, 2017

Sänkt kreditbetyg för Storbritannien

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Storbritanniens långsiktiga kreditbetyg med hänvisning till ekonomisk osäkerhet med anledning av brexitförhandlingarna. Institutet bedömer det troligt att landets offentliga finanser kommer att försvagas och sänker betyget ett steg, från Aa1 till Aa2.(TT)

23 SEPTEMBER, 2017

Färre dömda brottslingar söker nåd

Allt färre brottslingar söker nåd hos regeringen, visar statistik från de senaste 15 åren som Dagens Nyheter har tagit del av. I början av 2000-talet inkom årligen över 600 nådeansökningar, en siffra som sjunkit kraftigt de senaste åren.(TT)

22 SEPTEMBER, 2017

Riksdagsledamoten Börje Vestlund (S) död

Socialdemokraten Börje Vestlund har gått bort. Han blev 57 år gammal.

22 SEPTEMBER, 2017

Locket på om bråk kring ny riksbankschef

Oppositionen säger blankt nej till nomineringen av S-märkta Karolina Ekholm som ny riksbankschef, enligt källor till Reuters. När TT ringer runt är det locket på.

22 SEPTEMBER, 2017

C-kritik mot få polisbilar i södra Lappland

En polisbil ska täcka södra Lappland under vardagsnätter - ett område nästan lika stort som Danmark. Nu riktar centerpolitikern Helena Lindahl skarp kritik mot polisledningen och rikspolischef Dan Eliasson.

22 SEPTEMBER, 2017

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare.

22 SEPTEMBER, 2017

"Månggifte kan stoppas utan lagändring"

Allianspartierna tycker att regeringen är för långsam i frågan om att förbjuda månggiften som ingåtts utomlands.Men enligt juridisk expertis behövs egentligen ingen lagändring - äktenskapen kan underkännas med nuvarande lag.

22 SEPTEMBER, 2017

Damberg: Telia måste göra rätt för sig

Näringsminister Mikael Damberg (S) ser allvarligt på Telias agerande i Uzbekistan och han ser fram emot att det ska bli ett avslut i frågan.Det har varit ett oetiskt och felaktigt agerande som har fått långtgående konsekvenser.

22 SEPTEMBER, 2017

S dubblar KU-anmälan mot Alliansregeringen

Den socialdemokratiske KU-ledamoten Hans Hoff lämnar in ytterligare en anmälan till konstitutionsutskottet (KU) mot den tidigare borgerliga regeringen under Fredrik Reinfeldt.(TT)

22 SEPTEMBER, 2017

C vill satsa mer på haven

Centern vill satsa mer på hav och vatten än regeringen i sin budgetmotion.Vi ser ett ökat hot mot våra hav och vattendrag, säger C-ledaren Annie Lööf.