Logga in

Logga in
IDAG (07:20)

Asylsökande överger Finland för Sverige

Flera hundra asylsökande planerar att lämna Finland för att söka asyl i Sverige.Om det skulle komma ett större antal personer till Sverige har vi beredskap för detta, säger Lisa Danling presskommunikatör på Migrationsverket.

21 AUGUSTI, 2017

Exminister blir konsult åt näringslivet

Den förra gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic (S) slår in på en ny bana som konsult åt näringslivet. Tillsammans med den finländska kommunikationskoncernen Millton startar hon ett rådgivningsbolag med global profil, skriver Dagens Industri.(TT)

21 AUGUSTI, 2017

Löfven ska tänka till om arbete för FN

Statsminister Stefan Löfven och Mauritius premiärminister Ameenah Gurib-Fakim får två år på sig att lägga fram sin vision om framtidens arbetsmarknad. Då ska den nya FN-kommission de leder vara klar med en rapport.

21 AUGUSTI, 2017

Oklar förutsättning för assistanslön

Arbetsgivarna föreslår ett kort löneavtal för de personliga assistenterna. Orsaken är att de ekonomiska förutsättningarna är alldeles för oklara, enligt ett pressmeddelande från arbetsgivarorganisationen Almega. Assistansbolagens ekonomi är helt beroende av regeringens tillskott i budgeten.(TT)

21 AUGUSTI, 2017

Bankekonom avråder från höjt barnbidrag

Regeringen bör släppa vallöftet att höja barnbidragen - att sänka skatten på arbete vore bättre. Det menar Annika Winsth, chefekonom på Nordea.

21 AUGUSTI, 2017

Löfven leder FN-grupp om framtidens jobb

I dag går startskottet för den globala FN-kommission som statsminister Stefan Löfven och Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim ska leda. Syftet är att analysera hur genomgripande, långsiktiga förändringar, som exempelvis digitalisering, klimatförändringar och demografi, påverkar arbetsmarknaden.(TT)

21 AUGUSTI, 2017

Vill straffa brottslighet vid sjukhus hårdare

Moderaterna vill införa en särskild straffskärpningsgrund som ska gälla vid skadegörelse och hot vid sjukhus och hälsocentraler, rapporterar Aftonbladet. Förslaget kommer efter att det förra veckan varit oroligt vid Karolinska sjukhuset i Stockholm efter två olika dödskjutningar.(TT)

21 AUGUSTI, 2017

Risker med att leta papperslösa på jobbet

Flertalet bedömare gör tummen upp för regeringens förslag att polisen på arbetsplatser ska få leta efter personer som saknar tillstånd att vistas i landet.Men det finns risk för diskriminering, varnar bland andra Göta hovrätt.

21 AUGUSTI, 2017

Tillskott till pensionärer och studenter

Pensionärer och studenter får lite mer att röra sig med nästa år tack vare att prisbasbeloppen höjs. "De höjda prisbasbeloppen innebär att runt 700 000 pensionärer och över 400 000 studenter får lite mer i plånboken varje månad", säger Arturo Arques, privatekonom vid Swedbank, i ett pressmeddelande.(TT)

20 AUGUSTI, 2017

Första rundan om Nafta avklarad

USA, Kanada och Mexiko avslutade på söndagen den första förhandlingsrundan om Nafta - av president Donald Trump en gång stämplat som "det värsta handelsavtalet genom tiderna". Nu ska det dock omförhandlas.(TT)

20 AUGUSTI, 2017

Fortsatt förbud mot spontandans på krogen

Det är fortfarande förbjudet att släppa loss till musik på krogen om tillstånd saknas - trots ett riksdagsbeslut för över ett år sedan att avskaffa danstillstånden. Under tiden riskerar restaurangägare indragna serveringstillstånd, böter och fängelse.

20 AUGUSTI, 2017

Regeringen och V överens om välfärdsvinster

Regeringen och Vänsterpartiet har enats om huvuddragen i ett förslag som ska begränsa vinsterna i välfärden.Fast hur förslaget ska se ut vill parterna inte säga ännu.

20 AUGUSTI, 2017

Lavinartad kostnadsökning för hyrbarnmorskor

Allt fler barnmorskor säger upp sig för att i stället jobba via bemanningsbolag och på timvikariat - och får bättre arbetsvillkor och högre lön än i landstinget. Under söndagen protesterade tusentals människor runtom i Sverige för en bättre förlossningsvård, och socialministern var på plats och lyssnade.

20 AUGUSTI, 2017

Regeringen kräver att fler brott klaras upp

Regeringen vill göra en mångmiljardsatsning på polisen de närmaste åren.Samtidigt kräver den att fler brott klaras upp.

20 AUGUSTI, 2017

Macrons stora utmaning: miljontals arbetslösa

Miljontals människor går utan jobb i Frankrike. Den nye presidenten Emmanuel Macron har lovat att minska arbetslösheten kraftigt med radikala reformer.Genomgripande förändringar är nödvändiga, anser experter. Men frågan är om Macron har lösningen.

20 AUGUSTI, 2017

Löfvens Global deal tappade fart

Statsminister Stefan Löfven (S) ska leda en FN-kommission om framtidens arbetsmarknad.Men för hans Global deal, storlanserat i New York förra året som ett "vinn-vinn-vinn"-initiativ för anställda, företag och länder har starten varit trög. Företag lyser med sin frånvaro.

20 AUGUSTI, 2017

L vill fråga ut rikspolischefen

Liberalerna vill kalla rikspolischef Dan Eliasson till riksdagens justitieutskott för en utfrågning om de många skjutningarna som de senaste dygnen ägt rum i Stockholm, Västerås, Malmö, Uppsala och utanför Tranemo.(TT)

19 AUGUSTI, 2017

Väljarna oberörda av regeringskrisen

Politikerna brottas med IT-skandal på Transportstyrelsen och regeringskris - men väljarna tar stormarna med ro. Få ändringar har skett i opinionen sedan juni månad, visar Sifos senaste mätning beställd av Svenska Dagbladet.(TT)

19 AUGUSTI, 2017

Stor uppslutning för unga afghaner

Drygt 1 000 personer samlades till stöd för de afghanska ungdomarnas manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. I snart två veckor har ungdomarna protesterat mot utvisningarna till deras hemland. Deltagarna bildade en mänsklig kedja framför ungdomarna, och hade vita ark prydda med röda hjärtan.(TT)

19 AUGUSTI, 2017

Björklund eller Ohlsson - nu röstar L

Birgitta Ohlsson utmanar Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna. I Östergötland får medlemmarna rösta om sin nominering.Oavsett om Ohlsson går ut som segrare tror inte den L-märkta statsvetaren Svend Dahl att det kommer att påverka de andra distrikten.