Logga in

Logga in
IDAG (15:09)

MP: "Plocka ned bilen från sin piedestal"

Miljöpartiet vill sätta upp ett nationellt mål för färre bilar i städerna.Partiet föreslår också en riksarkitekt som ska främja snyggt och hållbart bostadsbyggande.

IDAG (14:52)

Henrik Malmrot tar över Ung Vänster

Henrik Malmrot, 22, är ny ordförande för Ung Vänster, Vänsterpartiets ungdomsförbund. Malmrot bor i Jönköping och har varit medlem i Ung Vänster sedan 2012. Han har suttit i förbundsstyrelsen sedan förra kongressen, enligt ett pressmeddelande från Ung Vänster.(TT)

IDAG (12:30)

MP vill ha fixrum på försök

Miljöpartiets kongress har ställt sig bakom ett förslag om att genomföra en försöksverksamhet med fixrum för narkotikamissbrukare. Argumentet är att det är en effektiv åtgärd för att minska spridningen av smittsamma sjukdomar och för att färre ska dö till följd av sitt missbruk.(TT)

IDAG (12:08)

Nej till totalstopp för vapen till diktaturer

Miljöpartiets kongress röstade nej till en motion som fått mycket uppmärksamhet inför kongressen i Linköping.(TT)

IDAG (11:08)

Regeringen vill förbjuda uranbrytning

Regeringen har tagit beslut om att utreda ett förbud mot uranbrytning i Sverige.Målet är ett förbudsförslag till riksdagen före valet.

IDAG (10:55)

Regeringen riskerar KU-kritik om Vattenfall

Mikael Damberg (S) riskerar kritik av konstitutionsutskottet för uttalanden om Vattenfalls försäljning av tyska brunkolstillgångar 2016.Enligt ett beslutsutkast från KU som TT tagit del av kunde affären ha stoppats utan riksdagsbeslut.

IDAG (10:09)

MP-kompromiss om amnesti för ensamkommande

Miljöpartiets partistyrelse kommer nu med en kompromiss till förslaget om en amnesti för ensamkommande barn och unga. Partiledningen säger fortfarande nej till amnesti, men har en snarlik lösning.

IDAG (04:47)

Passkontroll kan införas på tågstation

Tågresenärer kan behöva kliva av tåget för att visa pass när de reser in i södra Sverige.(TT)

26 MAJ, 2017

Språkrörspar får nytt förtroende

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin valdes om med acklamation på partiets kongress i Linköping. Inga andra kandidater ställde upp och utmanade dem om att leda partiet. Även partisekreterare Amanda Lind valdes om av kongressombuden.(TT)

26 MAJ, 2017

MP:s språkrör vill få slut på grönt gnäll

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin uppmanar partiet att sluta bråka internt om vem som är grönast.Men kritikerna kämpar vidare för att få stöd på MP:s kongress.

26 MAJ, 2017

MP föreslår nytt laddstöd för elbil

Miljöpartiet vill göra det billigare att ha en elbil.Därför föreslår partiet ett "ladda hemma"-stöd.

26 MAJ, 2017

Experter tvivlar på Opecs förmåga

Marknadens förtroende för Opec är svagt. Oljekartellen verkar sakna förmåga att hantera det globala överutbudet av olja.Experter efterlyser mer långsiktiga och större förändringar i produktionsapparaten för att det ska få effekter på det pressade prisläget.

26 MAJ, 2017

Ytterligare misstankar mot Forsberg

Misstankarna mot riksdagspolitikern Anders Forsberg (SD), som är åtalad för grov förskingring, har utökats ytterligare. Enligt P4 Skaraborg har åklagaren kompletterat åtalet med 50 000 kronor som Forsberg ska ha plockat ut från Sverigedemokraterna i Skara.(TT)

26 MAJ, 2017

Mest jämställda papporna finns i norr

Sveriges mest jämställda pappor finns i Dorotea och Umeå. Det är i alla fall där papporna tar ut störst andel av föräldradagarna. Men utvecklingen mot ett helt jämställt uttag går sakta och regeringen vill modernisera hela föräldraförsäkringen.

26 MAJ, 2017

Danska banker bävar inför Nordea

Danska banker bävar för att storbanken Nordea flyttar huvudkontoret till Köpenhamn.Med Nordeachefen Casper von Koskull och hans stab följer nämligen en balansräkning på 6 340 miljarder kronor, som kan blåsa upp myndighetskraven på hela sektorn.

26 MAJ, 2017

MP under riksdagsspärren

Miljöpartiet hamnar under fyraprocentsspärren med 3,6 procent av väljarnas stöd, enligt Svensk väljaropinion. Det är första gången som partiet hamnar under spärren i undersökningen som är en sammanställning av olika opinionsmätningar gjord av Sifo för Ekots räkning.(TT)

26 MAJ, 2017

Utredning om attentat mot politiker läggs ner

I höstas utsattes kommunalrådet i Skurup för ett brandattentat. Nu lägger polisen ner undersökningen, rapporterar P4 Malmöhus. - Vi har gått så långt fram vi har kunnat i polisutredningen.(TT)

25 MAJ, 2017

MP satsar allt på det gröna kortet

Miljöpartiet satsar allt på ett kort inför valet 2018.Miljö- och klimatfrågan ska rädda kvar partiet i riksdagen.

25 MAJ, 2017

Alliansen oenig om bankskatt

Regeringen har fått kritik för förslaget att eventuellt höja bankernas så kallade resolutionsavgift, vilket skulle ge tre miljarder kronor nästa år.Men Allianspartierna är inte överens i sin syn på regeringens planer trots att alla lovat ökat skatteuttag från den finansiella sektorn.

25 MAJ, 2017

Harley-Davidson startar fabrik i Thailand

Den klassiska motorcykeltillverkaren Harley-Davidson har hyllats av president Donald Trump för att behålla jobben i USA. Men sedan USA dragit sig ur det stora frihandelsavtalet TPP öppnar Harley-Davidson nu en fabrik i Thailand.(TT)