Logga in

Logga in
IDAG (07:35)

Regeringen föreslår digitala nationella prov

Alla nationella prov ska bli digitala, föreslår regeringen i en lagrådsremiss. Förhoppningen är att det ska minska fusk och underlätta vid rättningen, rapporterar SVT Nyheter.(TT)

IDAG (07:32)

Novus: SD upp - M ner

Stödet för Sverigedemokraterna stiger i SVT/Novus senaste undersökning. Partiet landar på 20,0 procent, plus 0,7 procentenheter jämfört med föregående mätning, och befäster sin position som landets näst största parti efter Socialdemokraterna (27,3 procent, oförändrat).(TT)

IDAG (04:56)

Spärr av pass kan bli medel mot tvångsgifte

Regeringen vill veta om spärrande av pass och rättsliga krav mot släktingar om återförande kan vara medel mot barn- och tvångsäktenskap och könsstympning.En utredning får nya direktiv om att syna saken.

IDAG (04:51)

Skattelättnad för optioner nästa år

Nu kan förslaget om personaloptioner, värdepapper som ger möjlighet att bli delägare i ett företag till förmånliga villkor, träda i kraft den 1 januari, skriver näringsminister Mikael Damberg (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) på Dagens Industris debattsida.(TT)

28 JUNI, 2017

Forskarna: Överdriv inte rysk påverkan

En onödigt stor rädsla för rysk propaganda i Sverige kan få oss att lägga för mycket resurser på fel saker, skriver forskarna Björn Jerdén och Niklas Bremberg på Utrikespolitiska institutet på DN Debatt. De pekar på flera risker med att överdriva effekterna av rysk desinformation.(TT)

28 JUNI, 2017

Västmanland svänger - nominerar Björklund

Liberalerna i Västmanlands län har vid ett extrainsatt förbundsmöte i Västerås beslutat att nominera Jan Björklund till partiordförande inför Landsmötet i november. Men länet är kluvet i frågan.

28 JUNI, 2017

V vill satsa på simning för 6-åringar

Alla sexåringar i förskoleklasser ska erbjudas simundervisning. 150 miljoner i höstens budget ska avsättas till undervisningen och det ska betalas genom höjd fastighetsskatt på "de dyraste villorna", föreslår Vänsterpartiet.

28 JUNI, 2017

Hård kritik mot blockade Twitterkonton

Tusentals konton blockerades från att ha kontakt med Svenska institutets internationella Twitterkonto @sweden. Kontot har skapats för att sprida svenska erfarenheter utomlands.Blockeringen får hård kritik i en extern utvärdering och EU-ministern Ann Linde (S) ser mycket allvarligt på saken.

28 JUNI, 2017

Wallström efterlyser opposition om FN-plats

Regeringen känner sig ännu "stolt och nöjd" över vad Sverige bidragit med under ett halvår på stolen i FN:s säkerhetsråd.Men utrikesminister Margot Wallström (S) kritiserar oppositionen för brist på inspel.Vi har inte hört en enda idé, säger utrikesministern.

28 JUNI, 2017

Står domen fast vill SD kasta ut Ekeroth

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) döms för ringa misshandel - en dom som han tänker överklaga.Men det är tveksamt om hovrätten kommer att pröva domen. Om den står fast tänker Sverigedemokraterna uppmana Ekeroth att lämna riksdagen.

28 JUNI, 2017

Optimism om statsfinanserna inför valåret

Finansminister Magdalena Andersson (S) räknar med rejält stärkta statsfinanser framöver, vilket ger utrymme för en välfylld valbudget.Men från bankhåll ses regeringens nya prognos som väl optimistisk.

28 JUNI, 2017

Statsvetare: Slutet på Ekeroths karriär

Om misshandelsdomen mot Sverigedemokraternas Kent Ekeroth står fast är det slutet på Ekeroths politiska karriär, åtminstone inom SD.Det säger statsvetaren Andreas Johansson Heinö till TT.

28 JUNI, 2017

Wallström kritiserar nazisttillstånd i Almedalen

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att hon inte förstår varför nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har fått tillstånd att närvara vid politikerveckan i Almedalen.Det är inte givet att de ska ha en plattform där, säger Wallström i samband med en pressträff på UD.

28 JUNI, 2017

Tusentals riskerar vite för skippad mönstring

6 000 svenskar svarade inte på kallelsen till mönstring. Nu kan de tvingas betala tusentals kronor i vite.

27 JUNI, 2017

Regeringen: Arbetslösheten sjunker nästa år

På onsdagen väntas finansminister Magdalena Andersson (S) presentera nya prognoser för arbetsmarknaden. Men inför detta skriver hon på DN Debatt att prognoserna visar att just arbetslösheten för nästa år sjunker ytterligare och att sysselsättningen revideras upp för de kommande åren.(TT)

27 JUNI, 2017

Ekeroth ersatt i riksdagsutskott

Sverigedemokraterna har ersatt Kent Ekeroth i riksdagens justitieutskott, trots att Ekeroth vägrat lämna ifrån sig sin ordinarie utskottsplats, rapporterar Dagens Nyheter. Ekeroth står åtalad i Stockholms tingsrätt för ringa misshandel och dom väntas i morgon.(TT)

27 JUNI, 2017

Folkomröstning i Skottland dröjer

Förberedelserna för en andra folkomröstning om skotsk självständighet läggs på is, meddelar Skottlands försteminister Nicola Sturgeon som företräder nationalistpartiet SNP.

27 JUNI, 2017

"Gustafsson fritogs av Malis säkerhetstjänst"

Det avslutande räddningsarbetet kring Johan Gustafsson skedde i öknen med hjälp av Malis säkerhetstjänst, enligt AFP.Vi kopplade samman den svenska, sydafrikanska och nigerianska regeringen med regeringen i Mali, säger förhandlaren Mohamed Yehai till DN.

27 JUNI, 2017

Medvind för svensk vindkraft

Beställningar i svensk vindkraft uppgick under andra kvartalet till en sammanlagd effekt på 232 megawatt (MW), klart högre än de 2 MW som beställdes kvartalet innan, enligt intresseorganisationen Svensk Vindenergi.(TT)

27 JUNI, 2017

Google söks för rekordbot

Vad får man upp om man söker på rekordböter?Jo, sannolikt Google - sedan EU-kommissionen ålagt nätjätten att betala motsvarande 23,6 miljarder kronor för att ha favoriserat sina egna e-handelstjänster på nätet.