Logga in

Logga in
IDAG (13:17)

Skiftande betyg på äldreomsorgen

En majoritet av de äldre säger sig vara nöjda med sin hemtjänst eller sitt äldreboende. Men betygen varierar kraftigt från kommun till kommun och sett över några år har andelen positiva minskat något.

IDAG (13:01)

Mordmisstänkt 16-åring släppt ur häktet

Den 16-årige pojke som misstänks ha mördat en hemlös man i Huskvarna i augusti har släppts ur häktet. Han har i stället överlämnats till socialtjänsten.

Vi har kommit så pass långt i utredningen, säger åklagaren Linda Schön.

IDAG (12:51)

Rovdjur ska spåras med dna

Det som göms i snö kommer fram i dna-analysen.

En teknik för att utvinna dna ur spår i snön kan underlätta inventeringen av bland annat de svenska lodjuren.

Det vore ett otroligt lyft, säger Mia Bisther på länsstyrelsen i Västra Götaland.

IDAG (12:20)

Splittrat näringsliv om SD-inflytande

Näringslivet är splittrat. Ett 40-tal direktörer går i svaromål mot bland andra näringslivshöjdaren Antonia Ax:son Johnson som vill att Alliansen ska ta makten med hjälp av Sverigedemokraterna.

IDAG (12:13)

Löfven först ut i talmansrunda

Nu drar den nye talmannen Andreas Norlén igång jakten på en ny statsminister. Först ut i en lång rad av möten med partiledarna blir Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven.

IDAG (12:13)

Nordeachefen varnar för svag regering

Det behövs en reformstark svensk regering, är Nordeachefen Casper von Koskulls sista hälsning till svenska politiker innan han i helgen flyttar sitt kontor till Helsingfors.

En svag regering är inte bra för Sverige, säger han.

IDAG (11:22)

Brexit tvingar biltillverkare till åtgärdsplaner

Biltillverkare på den brittiska marknaden stålsätter sig inför skilsmässan med EU.

IDAG (11:15)

Svensk blir vd för tysk fordonsjätte

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen som bland annat äger Mercedes-Benz.

Som vd får Källenius något gemensamt med den andre svensken på samma position – Volvo Cars Håkan Samuelsson. Båda får kinesiska Geely som huvudägare.

IDAG (11:11)

Tjuvar utnyttjar senaste biltekniken

Brottslingar utnyttjar den senaste tekniken som bilindustrin utvecklat för att göra livet lättare för bilägarna. Så kallade reläattacker mot nyckellösa bilar har ökat markant under 2018, enligt försäkringsbolaget If. Ett råd till bilägarna är att förvara nyckeln i en plåtburk i hallen.

IDAG (11:07)

Ny förhandling om avtal i hamnar

Nu tas ett nytt steg i tvisten mellan arbetsmarknadens parter i svenska hamnar. Hamnarbetarförbundet har begärt en förhandling om centralt avtal, och träffar arbetsgivarnas organisation Sveriges Hamnar på onsdagen.